Nieuwsberichten

Lees hier alle nieuwsberichten over het CorrosieLABS.

Event "Corrosiedetectie in maritieme infra en schepen"

Zeer geslaagde event "Corrosiedetectie in maritieme infra en schepen" van het Interreg Vlaanderen-Nederland project Praktijklab Corrosie & Isolatie op donderdag 29 juni op een zeer unieke locatie!
De laatste inzichten in corrosiedetectie in de maritieme infra en schepen werden met ons gedeeld en na de lunch was het tijd voor de rondleiding over de constructie site van de Nieuwe Sluis, één van de grootste sluizen ter wereld. U kunt de presentaties en foto's HIER vinden.

Dit was tevens het laatste event van het project.
Wij willen hierbij al onze projectpartners en projectsupporters bedanken voor het behalen van de zeer mooie resultaten binnen het project Praktijklab Corrosie & Isolatie!

Verlenging projectduur Interreg project Praktijklab Corrosie & Isolatie

Het Interreg project Praktijklab Corrosie & Isolatie (CorrosieLABS) heeft een nieuwe einddatum, namelijk 30 juni 2023

Wij wensen iedereen nog veel succes met de verdere projectuitvoering!

Wilt u meer weten over het CorrosieLAB?
Neem contact op met ons en we bespreken de mogelijkheden die ons CorrosieLAB biedt graag met u. 
Klik HIER voor onze contactgegevens.

 

Opening Praktijklab Corrosie & Isolatie voor Industrieel Praktijkonderzoek bij Scalda

U kunt zich nog aanmelden om fysiek aanwezig te zijn bij de opening van het Praktijklab Corrosie & Isolatie bij Scalda op 29 november aanstaande via deze link. Uiteraard kunt u ook de presentaties via livestream volgen. Aanmelden voor de livestream via deze link

U bent van harte welkom om deel te nemen!

Klik HIER voor de volledige uitnodiging inclusief programma.

Video CorrosieLABS

Benieuwd wat we allemaal doen bij onze CorrosieLABS?

Kijk dan HIER onze video op ons YouTube-kanaal van CorrosieLABS.

 

 

7 september 2022: Open Lab Day bij Sirris te Diepenbeek

Zeer verheugd dat we op woensdag 7 september jl. +40 deelnemers mochten ontvangen op onze Open Lab dag gekoppeld aan een workshop omtrent het thema Corrosie in Sirris Diepenbeek.
We konden een mooie agenda bieden met 5 sprekers, table-top expo en labo rondgang waarbij de ontwikkelde infrastructuur in het kader van het Interreg project Praktijklab Corrosie & Isolatie werd voorgesteld.

Dank aan alle sprekers en alle standhouders!

U kunt de presentaties HIER terugvinden.

Nieuwe partner in het project

C-Cube International is toegetreden als partner aan het project. 

C-Cube International is gespecialiseerd in corrosie en degradatie en heeft verschillende gepatenteerde technologieën ontwikkeld om corrosie zeer precies te meten. 

C-Cube heeft een technologie ontwikkeld om in vochtige omgevingen corrosie te meten. Binnen CorrosieLABS wordt een concept ontwikkeld om op alle locaties corrosie onder isolatie te meten.

Wij heten C-Cube International van harte welkom in het project.

IJzeretende bacterie zorgt voor onrust rond Kanaal Gent-Terneuzen - augustus 2021

Een ijzeretende bacterie in het Kanaal van Gent naar Terneuzen heeft onrust veroorzaakt in België.

Verschillende boten in de jachthaven van Zelzate zijn flink beschadigd. In Zeeland is deze MIC-bacterie, die ook bijvoorbeeld damwanden kan aantasten, nog niet aangetroffen. De bacterie is net over de Nederlandse grens, in Zelzate, ontdekt door onderzoekers van de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen en de universiteiten van Gent en Leuven. Lees hieronder het volledige artikel (Bron: H2O).

Artikel in Maintenance Magazine 152 - juni 2021

Corrosie voorkomen veel goedkoper dan genezen

De grensregio Vlaanderen – Nederland bevat één van de grootste clusters aan procesindustrie ter wereld. Veel installaties zijn met een leeftijd van 40 à 50 jaar echter relatief oud, zodat corrosiebestrijding een hoge prioriteit heeft. Om innovaties die gericht zijn op preventie, detectie en reparatie van corrosie te kunnen testen en ontwikkelen, wordt er nu binnen het Interreg V programma een Praktijklab Corrosie & Isolatie opgericht. Lees hieronder het volledige artikel.