Corrosie blijft één van de belangrijkste degradatieprocessen van installaties en infrastructuur, en is hiermee de oorzaak van storingen, stilstand, onveiligheid en milieuschade. Innovatie op het gebied van preventie, detectie en reparatie van corrosie is daarom hard nodig. Maak kennis met de state of the art in testen om corrosie op te sporen!

Sirris heeft heel wat in huis als het gaat om corrosiedetectie en -preventie. Zo maken we deel uit van het platform voor corrosieonderzoek CorrosieLABS, een unieke samenwerking tussen onderzoeksinstellingen en de industrie, gericht op praktijkgericht onderzoek en demonstratie van oplossingen in het kader van corrosiepreventie.

Sirris beschikt over meerdere materiaalkundigen en corrosie-experts, die u bijstaan in het oplossen van uw corrosieproblematiek. Laboratoriumtesten zoals (cyclische) zoutneveltesten, condensatieproeven of onderdompelingstesten in combinatie met schade-analyse worden veelvuldig uitgevoerd als kwalificatieproeven of als onderdeel van corrosiestudies.

Onze gecombineerde infrastructuur stelt ons tevens in staat om via materiaalonderzoek en schade-analyse de oorzaak van corrosie in kaart te brengen en een objectief advies te formuleren rond productontwerp, materialen en oppervlaktebehandelingen om corrosie in de toekomst te kunnen vermijden.

Zin om de mogelijkheden voor uw bedrijf of case zelf te ontdekken? Kom naar onze Open Lab Day rond het thema corrosie! Inschrijven kan rechtstreeks via deze link.

Wat mag u verwachten? Naast presentaties over corrosieonderzoek en de uitdagingen die we hierin ondervinden, bieden we u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan onze labo-infrastructuur en zullen onze experts u inlichten over de lopende projecten binnen Sirris. Eveneens verwelkomen we aanbieders van innovatieve testinfrastructuur en inspectietechnieken die via een table-top-expo hun methodieken aan u zullen voorstellen.

Deze combinatie van een technische dag en open-lab-dag wordt georganiseerd door Sirris in het kader van het Interreg-project Praktijklab Corrosie & Isolatie.

Bron: Sirris

Meer blogs

CorrosieLABS - Corrosie onder Isolatie (COI)

Corrosie is een steeds terugkerend probleem, waarmee veel industrieën geconfronteerd worden. Indien corrosie niet op een goede manier aangepakt wordt, kunnen de kosten hoog oplopen. Dit is zeker het geval bij corrosie onder isolatie, een 'sluipmoordenaar' die vaak lang ongemerkt blijft, tot het te laat is. Omdat voorkomen beter dan genezen is, organiseren we op 29 juni, onder het motto dat we veel van elkaar kunnen leren, een webinar. Hierin zal KAEFER zijn kennis en ervaring rond corrosie én corrosie onder isolatie (COI) komen delen.

PER SECONDE ROEST 5 TON STAAL WEG

Corrosie weegt daardoor zwaar door op de wereldeconomie – zwaarder dan we op het eerste gezicht zouden denken. De IMPACT-studie van NACE (“National Association of Corrosion Engineers”, USA) rekende in 2016 voor dat wereldwijd 3,8% van ons bruto binnenlands product opgaat aan het voorkomen of herstellen van corrosie - meer dan 500 miljard EUR voor de Europese Unie alleen!

CorrosieLABS - Praktijktesten buiten de fabriek

Asset owners proberen nieuwe coating-, isolatie- of sensortechnieken het liefst niet voor het eerst in de eigen fabriek uit.
Door Corrosielabs ontwikkelde testopstellingen bieden de mogelijkheid innovatieve technologieën daar te testen voordat deze in de praktijk kunnen worden toegepast.