Activiteiten

CorrosieLABS timmert op 4 manieren hard aan de weg om oplossingen te vinden voor het corrosieprobleem.

 1. Praktijkonderzoek
  We bieden bedrijven faciliteiten om onder realistische omstandigheden onderzoek te doen naar coatings, verfsystemen, reparatietechnieken, sensoren, isolatiematerialen en -systemen, etc.
 2. Laboratoriumonderzoek
  In diverse laboratoria doen we onder specifieke omstandigheden nader onderzoek om de resultaten van het praktijkonderzoek nader te onderzoeken, te ondersteunen en/of te valideren.
 3. Demonstraties
  We bieden bedrijven faciliteiten om hun innovaties, producten en diensten te demonstreren.
 4. Opleiding & training
  We bieden bedrijven en kennisinstellingen faciliteiten waar medewerkers en studenten onder realistische maar veilige omstandigheden getraind en opgeleid kunnen worden.

 

Bekijk hieronder al onze activiteiten en schrijf u in voor deelname.

Agenda

Opleidingen

Binnen het Praktijklab Corrosie & Isolatie wordt momenteel een basiscurriculum voor Corrosie- en Isolatietechnici ontwikkeld op hoger en middelbaar niveau. Zodra beschikbaar, vindt u informatie over deze en overige opleidingen/trainingen hieronder. 

Scalda - Cursus "Theorie van Corrosie"

De cursus Theorie van Corrosie biedt inzicht wat corrosie nu precies is en waarom sommige materialen onderhevig zijn aan corrosie en andere materialen weer minder of in het geheel niet. Later in deze cursus worden beschermingstechnieken besproken. 

Antwerp Maritime Academy - Cursus "Staal en corrosie"

De cursus Staal en corrosie biedt de student Nautische Wetenschappen en Scheepswerktuigkunde inzicht in de structuur van staal en het gedrag van staal in zeewater (wat dan leidt tot corrosie).